min intervju

Madde tror på sina tjejer

KIF-webben har kollat läget med damlagets kapten Madeleine Lidberg om allt från vårsäsongen till storpublik och den kommande YA-cupvinsten 2011...

Nykomlingar i år, men våren gick över all förväntan med en plats ovanför strecket, till och med på halvan, och en YA-cupfinal. Tycker jag i alla fall. Håller du med?

-- Absolut! Men vi har hittat ett system som passar oss. I början av säsongen var vi inte precis jättebra. Många utanför kommenterade att det såg ut som vi inte hade någon glädje vilket gjorde att jag satte alla ner på en träning för att prata om vår prestation och kraven på oss själva och fram för allt från de utanför. Vi kände att vi var tvungna att prestera och vinna alla matcher trots att vi hade gått upp en division vilket gjorde att allting knöt sig. Men efter den "terapisessionen" så lossnade det på något sätt. Peter (tränaren) har gjort upp ett system som många kommenterade men vi i laget kände att det fungerade bättre och bättre för varje match som gick och till slut fick vi även resultaten med oss.

Gärsnäs var nykomlingar i trean i fjor men åkte ut med buller och bång. Ni ligger bra till för att klara kontraktet. Vad är skillnaden? Är trean lättare i år tror du?

-- Tror inte trean är lättare eller svårare än något annat år men vi har ett ungt och framgångsrikt lag. Vi jobbar mycket för laget och inte för individen. Gärsnäs är ett bra lag som vi slog i en träningsmatch under extrema förhållanden där vi vann ganska enkelt. Alltså vet jag faktiskt inte hur pass bra de egentligen är. Vi har dock hittat ett system som fungerar för oss och det är det viktiga. Dessutom var det viktigt att få några poäng och en del mål med oss. Gärsnäs fick ingen lätt start och fortsatte bara att förlora, till slut tar hoppet och tron slut på att man ska klara det. Tack vare att vi satte oss ner och diskuterade kom vi fram till en bättre situation i laget och eftersom resultaten också kom, kändes det bättre och bättre. Det kan vara skillnaden mellan oss och dem.


Är du förvånad över att det gått så pass bra för er?

-- Jag är inte förvånad. Vi har många talanger med en extremt bra lagkänsla! Vi jobbar för varandra. Jag känner innan en start om tjejerna är laddade eller inte och när vi är det, är vi ett svårt lag att slå. Vi har bra spelare på varje position och vi har fått höra att vi är svåra att möta pga vårt spelsystem.

Serien började ju inget vidare för er, som du sa. Men slutet av våren var en smärre framgångssaga, och ni är sexa när serien vänder. Vad värderar du högst, YA-cupfinalen eller tabellplaceringen?

-- YA-cupfinalen var en riktigt härlig upplevelse. Vi hade varit i semifinal tre år i rad och var nära att inte komma till finalen i år igen. Men vi kämpade och tryckte på vilket till slut gav utdelning. Tabellplaceringen är väldigt skön eftersom vi har många matcher kvar och ligger där vi ligger med den poäng vi har. Men serien är inte slut förrän sista matchen är spelad och då hoppas jag vi ligger på samma placering. Men jag får väl säga finalen, trots att vi gjorde vår sämsta match i år.

Nu har KIF:s damlag varit i fem finaler och förlorat samtliga. Vad krävs för att ni äntligen ska få lyfta den där sköna bucklan?

-- Erfarenhet! Vi har haft många av tjejerna i finaler med deras flicklag men vi har inte många finaler med damlaget. Vi har inte rutinen eller erfarenheten för att vara tillräckligt lugna inför ett sånt här tillfälle. Alla var väldigt nervösa och överladdade. Dessutom var det över 250 personer på plats vilket vi inte är vana vid heller.

Så om vi styr upp 250 personer till varje hemmamatch i höst, garanterar du en YA-cupvinst nästa år?

-- Haha! Ja, vi ska i alla fall göra vad vi kan!

Vem av spelarna i laget tycker du har höjt sig i år? Är det någon som har fått det stora genombrottet?

-- Alla har höjt sig! Vi har utvecklats mycket under Peters ledning och han är väldigt duktig på att ge personlig kritik. Han har nya och utvecklande övningar vilket gör att man tänker på ett nytt sätt. "Man spelar inte bara fotboll, man måste även tänka fotboll". Johanna Linden har tagit en perfekt högerbacksroll trots sin ringa ålder och Hanna Larsson har blivit ännu bättre i målet, tack vare målvaktsträningarna med killar. Och Michelle styr upp hela backlinjen och känns säker där nere - för oss högre upp i uppställningen men framför allt för hela backlinjen. I U-laget har de flesta tjejerna utvecklats - Elin, Thea och Karin tränar flitigt, vilket också ger resultat.

Hur ser du på hösten, kan ni klättra högre eller är det fortfarande nytt kontrakt som gäller i första hand?

-- Till hösten är det poängjakt som gäller. Vi vill skrapa ihop så många poäng som möjligt och försöka vinna de matcher vi SKA vinna och förhoppningsvis skrälla mot de som ligger ovanför oss i tabellen.

Liksom alla andra lag har ni också era svagheter och brister. Vad kan ni förbättra?

-- Vi har under hela säsongen haft problem med att få igång kanterna men som allt annat jobbar vi även på detta och försöker få med dem mer och mer i spelet. När vi väl får det så går det mycket bättre och det blir lättare för oss som befinner oss på innermittfältet.

Vad tycker du om din egen insats då, hittills i år?

-- Jag var nere i en svacka när jag kände att jag fick ta mycket ansvar och ingenting gick min väg. Vi har haft många träningar (vi har träffats lika många gånger nu efter halva året i år som vi gjorde under hela förra året) där jag har missat tre i skrivande stund, vilket kan ha blivit lite för mycket i samband med högskolestudier. Men nu känns det jättebra och jag är väldigt taggad inför höstsäsongen!

Till sist, ni möter Hardeberga i höstpremiären. Om jag säger att ni vinner med 3-1, vad säger du då?

-- Låter suveränt! Har nya skor så förhoppningsvis kommer ett av dem ifrån mig, hehe. Vinner vi den matchen är jag optmistisk för ett nytt kontrakt och en tabellplacering som jag redan framspått.


Sören
2010-07-27 20:06:17

Husie IF

Idag var jag tillsammans med Ma och Pa och missenisse på shoppingstur i malmö. Vi började med jägersro och skopunkten. Inhandlade tre par skoj, yeah! Sen blev det lite mat och efter det bar det ner mot stan. Vi ställde bilen i ett parkeringshus vid djäknegatan. Vi traskade in på the phone house och skulle få hjälp med att finna en i-phone till mig. Istället tyckte han att jag skulle köpa Samsung galaxy och det skulle bli pengar runt 600-700 kr varje månad. Det har inte jag riktigt råd med. Så vi fortsatte in till 3 butiken och där fick vi världens bästa telefonförsäljare. Han sa att jag kunde få Iphone 4 för 450 kr i månaden. Varav jag får ringa för 300 och smsa fritt. Gööööööööööööttt! Inga frågor och efter fem minuter hade jag skrivit på papperna och vi var ute igen! :) det är så det ska vara!! Pappa utbrister när vi kommer ut: Du hade kunnat bjuda honom på middag ikväll, haha?.. Jag bara: JAA, nästan!! :) Så den kommer hem till mig i mitten av nästa vecka, tillsammans med att mitt nummer förflyttas från telenor till dem.

Så fortsatte vår resa på stan mot ginatricot, en hel påse full med kläder och det var klart. Vi gick ut på stan o tittade lite i affärer. Tänkte gå in och meddela killen i the phone house butiken att jag hade lyckats med min plan ;) han hade nog häpnat. Vi fortsatte mot gina tricot på hansa och hittade en till kasse med kläder ;) Efter det fick pappa manikyr, hahaha. Sen maaaaaaaaaaaaaaaat på la empanada. gött! Vi körde mot mobilia och där gick vi endast på dressman, för vi hann inte mer. Pappa fick två skjortor, rasmus fick en tröja som michelle handlade och sebastian lillebror fick ett par kalsonger. Dessutom fick Tobias två par kalsonger i 20 års present.


Michelle och jag ville ha ett löparset inne på stadium, men när det kostade 500 kr.. Så kände mamma o pappa - Nej! haha. Vi fick lite bråttom mot husie och matchen, men vi hittade nästan direkt rätt och det var tur, för vi var där kl 6. Matchen spelades och i halvtid stod det 2-2. Efter matchen stod det 4-2 till dem. Men de ligger i mitten av tvåan och därför kändes det som en smärre vinst ;) Vi spelade faktiskt riktigt bra och jag är stolt över oss. Vi fick dessutom mycket beröm. <3

Väl hemma snackade jag med Linda, Tobias, Martin och Pontus i telefon. Fick några skumma chattfrågor och en msntillfrågning. Men visst, tänker du på mig, så? .


rätt så snygg också.

Hanna fyllde 17 år igår :) grattis till min snygga bäääjb, ( fina presenter fick hon också ;) )

idag var jag på stan med mamma o pappa, köpte sallad o sååå. gott! såg även en snygging, mmmmmm. ge mig!

tyskland.

yes, tomorrow går en dags äventyr till detta. dagen tillbringas tillsammans med LINDA, tobias och Ludde. <3 underbara människor - så kan inte bli annat än en underbar dag! :)

tyvärr missar jag nog träningen men blir nog en träning tillsammans med tobbe när vi kommer hem istället:) blir ju ett jävla lyftande också :P

sommarens sista vecka innan träningen börjar.

Då har vi de sista dagarna innan vi ska börja spilla boll igen. De har varit skönt o vara utan fotbollen faktiskt. Men det är inte så konstigt när vi har träffats lika många ggr till nu (halva året) som vi gjorde under hela förra året. Men det är ju kul, det är ju tur man tycker om sitt lag så mycket ;)

vi börjar vårt miniläger på lördag med två träningar och en lunch (o herregud vad det kommer att kännas sen). Men jag kommer komma försent till första träningen eftersom jag ska till västkusten på torsdag och träffa världens bästa killar! <3 träningen kommer vara helvotisk eftersom man inte har tränat så mycket som man skullat. Men vem fan orkar springa i denna värme? haha. Man får vara duktig under träningarna framöver istället...

Just nu sitter jag och skriver här i bloggen och skriver brev till mina fina vänner på lägret i usa! saknar dem, men det är skönt o vara hemma. Speicellt o kunna bestämma vad man ska göra själv. Men det börjr bli drygt det med när man inte har något att göra. haha. I usa var allting så bestämt, hela tiden - att man inte han ha tråkigt. Visst blev det jobbigt men samtidigt var det roligt! :)

Nej, nu ska jag fortsätta med breven och bestämma med i detalj hur vi ska göra på torsdag :)
förresten när jag kommer hem på lördagen så ska hela min familj på bröllop... någon som har något förslag att göra då?är nämligen helt ledig och ingen är hemma!!



GLÖMT skriva att jag var på Kulla med Tobias i söndags när det var perikles. Sinnesbra var det och riktigt rolig kväll! :) tack tobbe för att du är en så fin vän och tog med mig!!



livet leker

Igår var jag på Borrby Beachfotboll och såg när rydemaffian tog hem hela skiten! Umgicks med Linda hela dagen och sen blev tältfest på stranden med middag. jävligt mysigt! fick en del körningar på kvällen och hamnade inte i säng förrän 2. Nu känns det som om man drack igår ändå och jag ska ta mig en välbehövlig "madde - eftermiddag" Musiken ska vara på, o ja sen ska jag bara soooooooofta o göra saker jag vill. (dock behövs det städas) jag ska tänka mycket idag, på vad jag vill och inte vill.

sista helgen innan träningarna börjar igen och matcherna för den delen. ikväll blir det nog öja, vi får se?


sommaaaar

tisdagen var väldigt lugnt. var ute o spran i en halvtimme. blev prylad i minigolf av johan duvander. fick köpa honom en glass. som vi båda spillde på oss själva. haha. onsdagen var stek på stranden med syster. johanna linden, emma och linnea kom även, dessutom kom daphne vid 3. halv 6 åkte vi hem och jannie anlända 6. vi umgicks (så underart) och åt mycket god grillad mat ala pappa! sen bllev det sängen för att jobba idag från 10-17,30. men fick sluta redan tio i fem då barnen blev hämtade innan. diskmaskinen står på där borta och kommer ju inte blr urplockad förrän imorogn, men jag hoppas inte det ska vara några problem. fick lite panik när jag täntke på det.


menmen, nu vet jag inte vad osm hnder ikväll. ska ringa mange. ciao,


Åhus, sommaren 2010

Roadtrippen tillsammans med Matilda och Hanna startade med att jag hämtade Matilda kl 18:00 under torsdagskvällen. Lite innan halv sju var vi hos Hanna och hämtade henne i Skåne Tranås.

Nu var vi på väg. Det kändes som om vi anlände till Åhus sinnessnabbt, men det är det som händer när man har roligt, eller hur?!.. Väl framme stannade vi på en parkering för att gå ut o kolla läget på stranden. Vi träffade såklart rydemaffian o sådär och fick senare ett samtal från Josefin och träffade även Pontus efter ett tag. Vi körde mot sovplatsen som låg jävligt nära stranden men ändå lite utanför så ingen annan skulle bli störd av att vi var där.

I början kändes det som om vi inkräktade på stället o förfestade i bilen o käkade min pastasallad som jag hade gjort till mig själv och Tilda eftersom hon jobbade innan vi stack. Men efter ett tag så hamnade lite folk i vår bil eftersom vi hade vår van som vi skulle sova i. Det blev en göttig första natt och det hände saker som att Nils och Pontus var uppe på taket där jag lackade ut, men även att vi fick nya vänskapskretsar. Matilda satt i en utav kundvagnarna som de snurrade och åkte ner i diken med. ajajaj. Natten var över och när vi vaknade på morgonen satt Rasmus i en solstol och Pontus i en solstol o sov.

Vi fortsatte dagen på stranden när Beach boys toys spelade i slutspelet. De åkte ut i åttondelsfinal tror jag. Även Barbie laget spelade men de fick svåraste motstånd direkt i form utav ett ystadlag som blev tvåa i hela åldersklassen. Eftersom vi inte hade någonstans o duscha fick vi den briljanta iden att vi fick duscha i havet. Så där stod vi med shampoo och balsa i håret och förgiftade miljön. Men det var inte direkt vad vi tänkte på just då. Utan det var kylan.. Jag trodde seriöst att min hjärna skulle förfrysa och mitt hjärta skulle stanna i det kalla vattnet. Efter en varm dag på stranden åt vi middag på pizzaboden och köpte även chips eftersom vi alltid blev hungriga på kvällarna ;) Pizzan var god och vi drog tillbaka till festplatsen.  (förövrigt hade vi två kundvagnar som vi fyllde med vårt skit) Vi började dricka och ha trevligt med de som hade kommit tillbaka från duschar och middagar. Vid 8 kom ceder, kajson, wahlsberg och jimmy. :) Vi festade och hade roligt! Senare stack jag med kevin o rasmus mot bryggan och efter ett tag kom även hanna o matilda i omgångar, haha! Vilken kväll detta blev. Hanna blev räkfull och kröp runder på stranden o bryggan. Jag blev både älskad och hatad. Matti körde ut från bryggan i vattnet med en cykel. Hanna grävde gropar där hon kräkte o puttade igen. Hon blev även av med mobilen men hittade den igen. Matilda hade trajvligt och jag hade fullt med myggbett och barr i håret. Martin fick sova i bilen denna natten, känn dig hedrad! DETTA VAR LÄTT DEN ROLIGASTE KVÄLLEN! Gick o lade oss inatt som igår vid 05:30 tiden.

Lördagen började varm,varm,varm. Vi gick upp o åt frukost, borstade tänder, gick till toaletterna och började stranden och beachboys började spela. Dessutom kom fredrik o deras lag upp - djurvärld. De skulle också spela i elitklassen. Det gick inte särskilt bra för beachboys men de hade med all säkerlighet den största hejarklacken. Under dagen smälte vi nästan bort men stranden och vattnet räddade oss :) Vi åt även glass idag och det momentet går inte ens att beskriva, det är alldeles för internt och ett sånt tillfälle "man var tvungen att vara där".. Men vår beachboys maskot . Idag hann vi in i duscharna som fanns vid toaletterna, men även de var kalla. Så vi duschade av oss väldigt snabbt, drack lite när vi kom tillbaka o gick sedan för att äta. Idag blev det tacobuffe och nästan alla andra kom även dit. Blev en trevlig tillställning och Rasmus åt nog 6 tacos tror jag. Vi gick till baren för att kolla på tyskland - uruguay där tyskland vann!! räääätttvist! Vi fortsatte dricka idag, såklart! och kvällen bar iväg mot Martin och Martin tillsammans med Hanna. I början var folk rätt snygga men ju mer nyktra vi blev under kvällen, desto fulare blev dem. haha! Men vi var hemma i bilen vid 3 (detta var den tidigaste kvällen i säng) Men ja, jag o hanna hade en del problem när vi skulle gå o lägga oss. Vi fick kasta ut några som låg i bilen och sedan fick vi stångas under natten för att inte få in ett avkåtat ljushuvud i bilen.

Söndagens morgon var en bakfyllemorgon, men de försvann rätt fort när dagen inte var alldeles lika varm som dagen innan.  Vi kollade på beachboys men de åkte ut och vi låg på stranden någon timme och sedan följde vid djurvärld mot en en seger i hela turneringen!! (De fick även skriva ner sina namn för att kunna nå dem under en audition till landslaget i beachsoccer). När vi gick tillbaka till lägret där vi sovit såg vi bagageluckan vara öppen och jag o hanna höll på o kissa på oss så rädda vi blev. Dock var allt kvar och ingenting var rört. Det var fullt med skit bakom den dock hela kundvagnen var översvämmad. Vi fick varsin brassestol med oss hem iallafall :) Bagageluckan var antagligen öppen eftersom Matilda var där en stund o skulle äta och puttade igen den med kläder i vägen, vilket gjorde att den åkte upp igen.. När vi var tillbaka så sa jag bara: vi kan ju åka till ricky om ni vill o fortsätta roadtripen? Alla var på och vi fortsatte vår resa mot degeberga (österlea) och firade segern med djurvärldsgänget. Vi fick en dusch och pizza :) samt gratis groggbuffe. GOOOODNIGHT. Vi åkte till kristiandstadfestivalen och såg att spanien vann vm-guldet! Även matilda och hanna kom in på legitimation. Vi satt där några timmar och umgicks och drack. Fick massa sprit, gratis från en trevlig kille som heter jens. Vid halv ett gick vi till pastamannen och käkade, (även de betalade han:), så snällt ) När vi sedan skulle åka hem (vilket var 3,5 mil) så hittade vi ingen taxi och tillslut åkte vi hem i två bilar tillsmamans med några utlänningar. Matilda försökte snylta sig in för att betala mindre, men achnej. det slutade bara med en nära döden upplevelse. Natten fortsatte och vi kom nog inte i säng förrän halv sex idag heller. sjuka saker som hände och drogs upp, det går inte ens o beskriva - utan bara behövs upplevas!






Matilda & Hanna
- gööööttig roadtrip. Får vi göra om! Finns en hel del som inte ens är skrivet men det går inte ens att komma ihåg allt vi har gjort tillsammans och vissa saker kan man inte skriva ut här! helt underbar resa dock :)loveyou,









sommarlov

ja, nu går dagarna och det är stranddag efter stranddag. Idag är det itne lika fint dock, så tänkte ta mig en joggingtur eller något liknande. 1520 ska jag dock till kiropraktikern igen. suck, hela min högra sida och mina fötter var fucked up. Men nu börjar det likna något efter två gånger där och som sagt jag ska dit tre ggr till. Men eftersom jag har gått snett i alla mina skor, måste jag nu slänga dem och köpa nya! billigt! (Y) Så blir förhoppningsvis malmö snarast.

På torsdag åker jag, matilda o hanna till åhus iallafall! det ska bli galet skoj! :) oooh, vad vi ska ha kul!


nu blir det en joggingrunda och en dusch,
mjauu

haha :)

ya cup finalen gick åt helskotta, men skit i det. Vi hade en hejdundrandes kväll igår istället :) wunderfulllla damer!

Har varit på stranden hela dagen med Linden, Michelle, Rasmus och Daphne. Även Sebastian och Marie kom ner ett slag. Nu gör jag mig iordning för att dra vidare med tåget till rydsgård och möta upp josefine, för att promenera ut till örsjö :) Sofia, here we come! 18 års middag och grattis till heeeer :)


hoppas på god mat och trevligt sällskap både hos sofia o på öja ;) såååå. se you theree guys.

FINAL!

Uppladdningen startade med frukost och en promend med hörlurarna i! :) raaaadio activve.Sen blev det en panpizza och njutning framför tvn. Nu är kl 1 och jag ska fixa mitt rum och packningen! Sen blir det middag runt 2-3 och sen lite stretchning och musik!!! UPPLADDNING. kl 5 samlas vid på idrottsplatsen och sen bär det av mot svarte!!


Det blir mycket folk ikväll, oh yeeeees! Hoppas vi stänker dit dem!! :)

RSS 2.0